Z vami že

imo 30 let

let

Išči
Generic filters

Lepljenje keramike na OSB plošče – znotraj

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Priprava podlage za lepljenje na OSB plošče

Podlaga za lepljenje keramike na OSB plošče mora biti čim bolj stabilna brez upogibanja. Vedno mora biti izdelana v dveh slojih OSB plošč na način, da se prekrivajo na spojih.

Ker se vsak les in tudi OSB plošče v vlažnem jesenskem obdobju nekoliko napne, je to potrebno upoštevati z odmikom od sten. OSB plošče so večkrat rahlo mastne zato svetujemo, da se jih preventivno vedno vsaj malenkost pobrusi.

Lepljenje ploščic na OSB

Na stene lahko lepimo keramiko na OSB plošče s poliuretanskim lepilom, ki je zelo fleksibilno in dobro prenaša dihanja OSB plošče pod njo. Poliuretansko lepilo pa je sorazmeroma drago in neprijetno za uporabo.

Zato predlagamo izdelavo tesnilnega sistema Imolastik, s katerim hkrati preprečimo navlažitev OSB plošče in pa dodamo vmesni fleksibilni sloj.

Elastični Imolastik lahko delno kompenzira strižne napetosti, ki nastajajo zaradi spremembe dimenzije OSB plošč med suhim zimskim in vlažnim jesenskim obdobjem.

Če lepimo na tla je potrebno tudi na stiku sten in tal vgraditi Imolastik tesnilni trak. Čeprav so OSB plošče tretirane kot vodoodporne,  material v resnici ni nevpojen.

Zato se v primeru povišane vlage ali namočitve razširi in takrat keramika odpade, če ni vmesnega fleksibilnega sloja.

Po nekaj dneh se lepi keramika s fleksibilnim lepilom Imolim – Extra. Fuge ob steni morajo biti vsaj 4 mm široke in kitane s silikonskim kitom.

Večina konkurenčnih proizvajalcev sicer svetuje samo specialni prednamaz in lepljenje s cementnim lepilom C2TE S1, a pogosto prihaja do poškodb.

 

Čeprav do nas še nikoli ni prišel glas o kakšni reklamaciji predlaganega sistema, pa seveda lahko izbere še zanesljivejši sistem Progress, ki se uporablja za lepljenje keramike na les na zunanjih površinah.

 

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH