Z vami že

imo 30 let

let

Išči
Generic filters

Lepljenje keramike na OSB plošče – znotraj

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Glavne značilnosti sistema

Vgradnja tesnilnih trakov z Imolastikom.

Dvojni premaz Imolastika z vmesno mrežico.

Lepljenje z Imolim – EXTRA lepilom.

Priprava podlage za lepljenje na OSB plošče

Podlaga za lepljenje keramike na OSB plošče mora biti čim bolj stabilna brez upogibanja. Vedno mora biti izdelana v dveh slojih OSB plošč na način, da se prekrivajo na spojih.

Ker se vsak les in tudi OSB plošče v vlažnem jesenskem obdobju nekoliko napne, je to potrebno upoštevati z odmikom od sten. OSB plošče so večkrat rahlo mastne zato svetujemo, da se jih preventivno vedno vsaj malenkost pobrusi.

Izdelava tesnilnega in fleksibilnega sloja z Imolastikom

Tesnilni sistem Imolastik hkrati prepreči navlažitev OSB plošče in pa deluje kot vmesni fleksibilni sloj.

Elastični Imolastik lahko delno kompenzira strižne napetosti, ki nastajajo zaradi spremembe dimenzije OSB plošč med suhim zimskim in vlažnim jesenskim obdobjem.

Če lepimo na tla je potrebno tudi na stiku sten in tal vgraditi Imolastik tesnilni trak. Čeprav so OSB plošče tretirane kot vodoodporne,  material v resnici ni nevpojen.

Zato se v primeru povišane vlage razširi in takrat keramika odpade, če ni vmesnega fleksibilnega sloja.

Nato se premaže površino z Imolastikom in v prvi sloj vgradi mrežico. Naslednji dan pa nanese še en sloj Imolastika.

Če se bi OSB pod keramiko namočil potem ni lepila, ki bi zdržalo, zato je potrebno tesnjenje izvesti zelo pozorno, lahko tudi v treh tanjših slojih.

Pomembno je, da je skupna debelina Imolastika minimalno 2 mm.

Lepljenje ploščic na OSB

Po nekaj dneh se lepi keramika s fleksibilnim lepilom Imolim – Extra. Fuge ob steni morajo biti vsaj 4 mm široke in kitane s silikonskim kitom.

Debelina lepila mora biti minimalno 4 mm. Le tako lahko prenaša strižne napetosti. V lepilo lahko vgradite talno gretje.

Večina konkurenčnih proizvajalcev sicer svetuje samo specialni tankoslojni premaz in lepljenje s cementnim lepilom C2TE S1, a pogosto prihaja do poškodb.

Čeprav do nas še nikoli ni prišel glas o kakšni reklamaciji predlaganega sistema, pa seveda lahko izbere še zanesljivejši sistem Progress, ki se uporablja za lepljenje keramike na les na zunanjih površinah.

 

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH