Z vami že

let

Išči
Generic filters
Imolastik A in B

Imolastik

Imolastik je dvokomponenta, elastična, vodotesna masa za zaščito podlage tik pod keramiko. Uporablja se kot del visoko kakovostnega tesnilnega sistema tik pod keramično oblogo na terasah, balkonih, v kopalnicah, bazenih in za vodotesno zaščito zidov, temeljev in škarp. V letu 2022 smo uspeli z razvojem izredno alkalno odporne mase in se zdaj pohvalimo da je Imolastik najodpornejši izmed cementnih materialov na tržišču.
Imolastik se ne sme uporabljati kot hidroizolacija pokritih prostorov, kot nadomestek bitumenske ali PVC hidroizolacije, ampak predvsem za zaščito betonskega tlaka pod keramiko.
S fugiranjem na terasah nikoli ne moremo zagotoviti popolne vodotesnosti in največja prednost Imolastik sistema je v tem, da voda ne pride do betona, kjer raztaplja soli. Te kasneje zaradi sušenja kristalizirajo in ekspandirajo, ter s tem povzročijo hude poškodbe betona in odpadanje oblog. Odlikuje ga popolna vodotesnost, elastičnost tudi pri zelo nizkih temperaturah, premostitev razpok in zmrzlinska odpornost. Zelo pomembno je da ga nanašamo na povsem suh beton in ga sušimo najmanj pet dni preden nanj položimo keramiko. Ker je v praksi težko povsem posušiti estrih na zunanjih površinah, imamo za ta namen dražjo, a zanesljivo rešitev PROGRESS – KRISTAL SISTEM.

Elastična, vodotesna masa za zaščito podlage tik pod keramiko