Z vami že

imo 33 let

let

Išči
Generic filters

Izravnalna masa Imoplan 30 kot končni sloj

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Imoplan 30 kot končni sloj je najcenejša funkcionalna končna obloga za delavnice in garaže.

Imoplan 30 nov

Slika 1 Imoplan izravnalna masa in ježkasti valjček

Izravnalna masa Imoplan 30 kot končni sloj, je pogosta predvsem v delavnicah in garažah, pa tudi v drugih gospodarskih poslopjih s kmetijsko mehanizacijo, kozolcih, skladiščih…

Izravnalna masa se kot končni sloj večinoma uporablja direktno na vibrirane betone. To pomeni, da mora biti podlaga obvezno pobrušena, saj so na površini slabo strjeni izcedki iz cementnega mleka.

Hkrati je kadarkoli primerna podlaga za nadaljnjo obdelavo. Bodisi za nanašanje epoksidne barve, epoksidnega samorazlivnega tlaka ali lepljenje keramike.

Za pravilno izvedbo je zelo pomembna pravilna priprava podlage in pravilno mešanje mase.

Če želimo vsaj kolikor toliko razlivnosti in gladko površino je potrebna debelina nanosa 3 do 5mm in poraba je v tem primeru 5 do 8 kg na m2.

Primerna je tudi za mokre prostore kot je garaža kjer tudi po 10 letni uporabi sol ne naredi škode, tudi če garaža ni ogrevana.

V primeru uporabe mase za končni sloj, svetujemo dan po nanosu premaz z emulzijo Imokril – Elastik, razredčeno v razmerju 1 : 3.

Ni pa povsem zanesljiva uporaba na zunanjih površinah zaradi uporabe aluminatnega cementa.

OPOZORILO: Pri nanosih tanjših od 8mm velikokrat ostanejo manjše luknjice!

Praktično nikjer se ne da narediti končnega sloja brez luknjic in brez lisastega izgleda. Pogostost luknjic je odvisna od vpojnosti podlage in predvsem od debeline izravnalne mase.

Prav zaradi tega svetujemo Imoplan kot končni sloj v delavnicah oziroma tam, kjer ni tako pomemben izgled ampak je pomembna funkcionalnost. Torej visoka trdnost, odpornost na udarce, gladkost za lažje pometanje…

Luknjice nastanejo, ker podlage vpije vodo in izpodrine zrak v porah podlage, ki tako pride na površino. Zaradi tankega sloja oziroma zgostitve mase se nastali kraterček ne zmore zaliti nazaj.

Tanjši kot je nanos, pogostejši je pojav luknjic. Sliki 2 in 3 je fotografija poda v naši delavnici kmalu po nanosu, ki je položen v debelini 3mm.

Pojav luknjic zelo zmanjšamo z dobro prepojitvijo podlage z razredčenim Imokrilom 1:3. Če je zelo vpojna podlaga svetujem premaz z emulzijo dvakrat. Ko se prvi sloj posuši se drugi sloj nanese nekaj minut pred polaganjem mase.

Tako bo podlaga manj vpijala vodo iz mase in  ne bo prihajal zrak na površino kjer tvori majhne luknjice.

Luknjice se pri uporabi zelo hitro zapolnejo in niso več vidne. ( slika 4 )

POZOR, če bodo v jamicah med polaganjem še ostanki emulzije, bo ta splavala na površino in naredila zelo bele lise.

luknjice v imoplanu pri tankem nanosu big

Slika 2 Luknjice v Imoplanu pri tankem nanosu

luknjice v imoplanu pri tankem nanosu od blizu

Slika 3Luknjice v Imoplanu od blizu

luknjice v imoplanu po enoletni uporabi big

Slika 4 Po uporabi se luknjice zapolnijo s prahom in niso vidne

 

 

 

 

 

 

Iglicasti valjcek a samorazlivne mase

Slika 5 Valjček za odzračevanje izravnalne mase

Zelo dobro zmanjšamo pojav luknjic z dobro prepojitvijo podlage z Imokrilom in z uporabo specialnega igličastega odzračevalnega valjčka ( slika 5 ).

Če ga imamo na daljšem ročaju lahko nekoliko kasneje, ko se že tvorijo prve luknjice, še enkrat premaknemo izravnalno maso, ki se zaradi tega lepo zalije nazaj.

Vendar kot že omenjeno se nikoli ne da narediti brez. Tanjši kot je nanos in vpojnejša kot je podlaga, več je luknjic.

Z uporabo tega valjčka se tudi povsem odstranijo črte, ki jih za seboj pusti kovinska gladilka pri polaganju mase v tanjšem sloju.

 

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH

Detajli izvedb