Z vami že

imo 30 let

let

Išči
Generic filters

Lepljenje keramike na gips plošče

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Lepljenje keramike na gips plošče ima svoje zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati.

Katero lepilo izbrati za lepljenje na gips plošče.

Tako kot vsi ostali proizvajalci svetujemo lepilo C2TE S1 in to je od naših lepil Imolim – EXTRA.

Razlog je v tem, da zaradi svoje fleksibilnosti pri upogibanju stene zaradi udarcev ustvari manjše sile na podlago, ki je sorazmeroma slabe trdnosti.

A če je stena iz gips plošč narejena zelo stabilno, z dovolj gostimi podporami in z dvojno gips ploščo, potem ni potrebe po tako fleksibilnem lepilu.

Tudi praksa mojstrov, ki uporabljajo naša lepila je, da je Imolim – G odlična izbira v takem primeru.

Pred lepljenjem pa v vsakem primeru svetujemo pred premaz z razredčeno Imokril emulzijo.
Za razliko od ostalih podlag tu svetujemo, da se pred premaz povsem posuši pred lepljenjem.
Tako se dodatno utrdi papir na gips plošči in hkrati zmanjša možnost vstopa vlage iz lepila v podlago iz gipsa, ki ni vodoodporen.

Pri podlagi iz gips plošč je zelo pomembno, da izvedemo tesnilni sloj z Imolastikom na vseh mestih, kjer je možnost dostopa vode.

Pri montažnih hišah je obvezno uporabiti Imolastik in tesnilne trakove tudi po celotni talni površini.

Debelina lepila ne sme biti večja od 5 mm.

Naša lepila slovijo po tem, da imajo majhne skrčke. A prav vsako lepilo ima določen skrček.

In če nanesemo lepilo v debelem sloju, potem je skrčka več in posledično nastopajo velike strižne sile na podlago, ki pa je iz prepariranega papirja, ki ima slabe trdnosti.

Posledica tega je, da se papir razsloji ali odtrga od gipsa in se celotni skrček skoncentrira na določene točke. To pa vodi v odstopanje in pokanje keramike.

Kako izravnati steno iz gips plošč

Zato je velik problem, če stena iz gips plošč ni povsem vertikalna. Ob takih primerih je prav, da izvajalec na novo postavi steno.

Kakršne koli izravnave so zelo problematične in vprašljive. Mogoče uspe v več tankih slojih hitro vezoče izravnalne mase, med katerimi je potrebno počakati nekaj dni.

Če pa to ni možno, potem svetujemo, da se povsem vertikalno nalepi še en sloj gips plošč in se jih poleg lepila tudi privijači na obstoječo steno.

Pri lepljenju keramike na gips plošče je še posebej zelo pomembno, da so stiki med tlemi in stenami in v kotih povsem očiščeni lepila in zakitani s trajno elastičnim kitom.Gips plosce v kopalnici

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH