Z vami že

imo 30 let

let

Išči
Generic filters
Izvedba dilatacij je zelo pomembna za trajnost keramične obloge. Dilatacije so potrebne zaradi krčenja podlage in zaradi različnega  temperaturna koeficient linearnega raztezka keramike in podlage. Keramika in beton se zelo različno raztezata. Zaradi tega prihaja do različnih raztezkov in strižnih sil med njima.
Podlaga za lepljenje ploščic je zelo pomembna. Tudi najboljše lepilo ne pomaga, če je trdnost podlage preslaba. Še posebej za obloge iz keramike je zahtevana visoka trdnost in kompaktnost, saj je keramika trd material, zato spremembe v temperaturi ustvarjajo velike strižne sile na podlago.
Ravnost estriha je za keramičarja zelo pomembna. Če estrih ni raven ga je potrebno ali pobrusiti ali izravnati z izravnalno maso. Ker dostikrat nastajajo spori glede stroškov izravnave ali večje porabe materiala, smo objavili veljavne zahteve za ravnost podlage pred polaganjem keramike.
Izvedba dilatacije je zelo pomembna za trajnost keramične obloge. Dilatacije so potrebne zaradi krčenja podlage in zaradi različnega temperaturnega koeficienta linearnega raztezka keramike in podlage.