Z vami že

imo 33 let

let

Išči
Generic filters

Napotki za kitanje sten z maso Imoglat

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Stenska izravnalna masa Imoglat – AP je posebnost na trgu.

Z zelo visoko paropropustnostjo in vodoodpornostjo je primerna za obnovo starih hiš.

Največ se uporablja za kitanje betonskih stropov in sten iz porobetona.  Poleg Imoglat – AP izdelujemo tudi Imoglat – CE, ki je zelo podobne obdelavnosti, le da je sive barve in večjih trdnosti zaradi večje vsebnosti cementa.

Imoglat – CE se uporablja za izravanave pod keramiko, Imoglat – AP pa za končni sloj.

Imoglat – CE zamešan z Imokrilom je izredno odporna masa za vgradnjo fasadne mrežice na cokel.
Podajamo nekaj splošnih navodil za pravilno in lažje delo.

PODLAGA

Podlaga mora biti suha, vpojna, čista, brez sledov olja, maščob, barv in voskov, ravna, brez razpok in trdna. Obvezno je potrebno odbrusiti morebitne predhodne sloje beleža.

Podlage iz mavca, prašne, zelo vpojne in slabše podlage moramo očistiti in premazati z razredčeno emulzijo Imokril pet minut pred nanosom mase.

Podlaga mora biti dimenzijsko stabilna zato priporočamo nanašanje na več kot šest mesecev star beton oziroma porobeton. Grobi ometi morajo biti stari več kot 28 dni. Če podlaga ni dovolj stara potem v maso vgradite fasadno mrežico.

Pred vsakim nanosom izravnalne mase na betonske stene in na ostale prašne stene, je potrebno nekaj minut prej podlago premazati z razredčeno Imokril emulzijo. Tako izboljšamo oprijem in podaljšamo čas obdelave.

Če se zaradi velike vpojnosti betona pojavljajo majhni mehurčki na masi, svetujemo dvakratno nanašanje Imokrila

VGRAJEVANJE

Kitanje sten priporočamo v več fazah. Na obrušeno in očiščeno podlago prepojeno z emulzijo z gladilko nanesemo maso, jo vtremo in poravnamo. Večje neravnine in vdolbine, kot npr. prazne fuge pri zidu iz porobetona, moramo popolniti nekaj ur pred nanosom mase.

Za kvalitetno izravnavo priporočamo izravnavo v dveh slojih. V tem primeru je potrebno predhodni sloj na mestih, kjer smo ga obrusili, premazati z razredčeno emulzijo Imokril.

Če nanašamo maso na porobeton mlajši od pol leta moramo uporabiti mrežico, ki se uporablja pri tankoslojnih fasadah, da preprečimo pokanje mase, ki nastane zaradi krčenja porobetona.

Pri izravnavi sten je pametno narediti prvo kontrolo ravnosti, takoj ko masa nekoliko zasuši. Takrat se jo še z lahkoto poreže samo z aluminijasto letvijo.

KONČNI IZGLED

Drugi sloj mase je dobra podlaga za fino kitanje. Lahko pa ga zaribate in dobite izgled kot ga ima klasični fini omet.

Tudi v Imoglat – AP masi so zrnca mivke do 1 mm kot v finem ometu.

Prednost mase pa je, da podlage ni potrebno tako namočiti in da ima veliko boljši oprijem ter daljši čas obdelave.

Stenske izravnalne mase 1

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH

Detajli izvedb