Z vami že

imo 33 let

let

Išči
Generic filters

Lepljenje keramike na membrano z lepilom Imolim Kristal

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

Progress – KRISTAL sistem – Lepljenje keramike na membrano

Ko je tesnilna membrana nalepljena in zatesnjena s trakovi, lahko takoj lepimo keramiko.

Če lepimo takoj potem je potrebno biti previden, da ne premakneš z nogo trakov.

Najbolje pa je da začnete z lepljenjem keramike 2 uri po lepljenju membrane z Imolim G hitri in zatesnitvi s Kristal Diht lepilom.

Če uporabljate normalno vezoče lepilo Imolim – G potem morate počakati en dan. Še posebej v primeru neravnin oziroma neenakomerne debeline lepila.

Keramiko lepimo na zunanjih površinah z lepilom Imolim KRISTAL neodvisno od dimenzije keramike.

Spodaj so vrednosti standardnih preiskav, ki jih jamčimo za Imolim – KRISTAL.

V povprečju so vrednosti vsaj 100% nad  najvišjimi zahtevami evropskega standarda in nismo našli lepila na slovenskem trgu z tako visokimi vrednostmi.

prikaz oprijema kristal

 

V notranjih površinah pa z lepilom Imolim – G tudi največje formate keramike s stranico 3,2 m. Navodila za lepljenje membrane so v svojem nasvetu. 

Kot je bilo že večkrat omenjeno, niste omejeni s formatom keramike. Pred lepljenjem keramike mora biti membrana povsem suha. Tesnilna membrana deluje kot hidroizolacija na estrihu, zato popolnoma tesni vodo, če je seveda projektirana in izdelana natančno. Če je padal dež nanjo, jo moramo posesati ali popivnati vodo iz vdolbinic v membrani in počakati, da se posuši.

Najprej z ravnim delom gladilke z lepilom povsem zapolnimo vdolbinice v Prodeso membrani, nato pa z zobato gladilko ( z zobi vsaj 10*10mm ) razmažemo lepilo enakomerno v smeri padca podlage. Če lepilo nanašamo v različnih smereh se pod keramiko ujame zrak. Z ravnim delom gladilke nanesemo lepilo tudi na zadnjo stran keramike po celotni površini. Pri večjih formatih pa tudi na keramiko nanesemo z zobato gladilko.

Lepilo ne sme biti v veliki debelini

Vse potrebne izravnave morajo biti izdelane pred lepljenjem membrane. Na ta način je lahko debelina lepila na membrani minimalna.

Nikakor pa ni priporočena večja debelina od 3 mm nad zgornjo površino membrane.

Obvezno je dvostransko nanašanje lepila z zobato gladilko v isti smeri

Zelo pomembno je, da zopet vlečemo zobato gladilko v smeri padca, oziroma v isti smeri kot na tleh. Tako kot za vsa lepljenja zunaj, je predpisano, da je pod keramiko polno lepila. To res ni enostavno, a je zelo pomembno. Tudi zato mora biti podlaga ravna, saj je pri enakomernem sloju lepila veliko lažje doseči popolno popolnitev z lepilom.  Pri nanašanju lepila čez trak, ki je nekoliko višji kot membrana, prilagodite naklon zobate gladilke, da bo površina nanešenega lepila v isti ravnini.

Ker je zaradi nevpojne podlage sušenje oteženo, svetujemo počakati vsaj nekaj dni pred fugiranjem. Še posebej se lepilo počasi suši v hladnih jesenskih dneh.
Dlje kot sušimo lepilo, boljšo kakovost spoja in manjše morebitno kasnejše izluževanje dosežemo.

Namreč pri odprti fugi prihaja CO2 v globino lepila in tam reagira z kalcijevim hidroksidom. Tako nastane iz apna kalcijev karbonat, ki je težko topen v vodi. Hkrati so kristali kalcijevega karbonata večji od kristalov apna in zato se mikrokapilare bolj zapolnejo in postaja lepilo manj vodovpojno.

Posamezna dilatacijska polja zatesnimo z trajno elastičnim kitom iz MS polimera natančno po teh navodilih. Velikost dilatacijskih polj pa je določena v tem nasvetu pod poglavjem Zunanje površine.

Lepljenje keramike na membranoPolaganje vecje keramike v ribjo kost na beton brez dilatacij

 

 

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH

Detajli izvedb