Z vami že

let

Išči
Generic filters
Balkonska obroba

Balkonska obroba

Balkonska obroba iz keramike je izdelek, ki ga zelo priporočamo na vsaki terasi in balkonu. Z njimi prekrijemo najbolj problematično fugo na vogalu in zaščitimo čelo balkona. Poleg izboljšane trajnosti keramične obloge je tudi izgled veliko lepši, saj umazana voda, ki se steka z balkona, ne maže celotne fuge čela. Za zunanjo uporabo svetujemo uporabo manjše keramike izjemoma do 60cm dolžine, razen za pokrite terase. Navodila za pravilno vgradnjo dobite v tem nasvetu.

V naši galeriji izdelkov si lahko pogledate primere balkonskih obrob, tu pa je obrazec za naročilo. 

Pred naročilom balkonskih obrob si oglejte ta nasvet.

detajl balkonske obrobe narobe

Keramiko prevzamemo v vaši trgovini in jo natančno razrežemo ter zlepimo z dvokomponentnim epoksidnim lepilom. Da se ga ne opazi, ga obarvamo v barvo ploščice. Nato ga strojno in ročno pobrusimo, premažemo z zaščitnim premazom in zadaj dodatno zalijemo z lepilom. Balkonske obrobe izdelujemo v dolžini do 200 cm.

Velikokrat se balkonska obroba uporabi tudi kot stopniščni element. Stopnišča izdelana z našimi elementi, ki so lahko velikosti tudi 200cm in več, so zelo modernega in minimalističnega videza. Priporočamo ploščice obarvane v masi, saj tako dejansko izgledajo elementi kot uliti v enem kosu. Vogali so ročno rahlo pobrušeni, da niso ostri in da so bolj odporni na udarce. Pohvalimo se z zelo veliko natančnostjo.
Na levi sliki je prikazana tipična poškodba odpadanja čela balkona zaradi zamakanja na stiku horizontalnih in vertikalnih ploščic.

detajl balkonske obrobe pravilnoZakaj uporabiti balkonske obrobe?
Veliko balkonov ima značilno poškodbo odpadanje čelnih ploščic. Tudi kakovostno kitanje problematične vogalne fuge z najboljšimi kiti zadostuje le za nekaj let. Prav tako niso zanesljive rešitve s kovinskimi odkapnimi letvami, saj ne moremo zagotoviti trajnega tesnenja med dvema tako različnima materialoma. Po naših izkušnjah je balkonska obroba najboljša rešitev za odkap balkona ali odkap terase. Rob balkona je tako zaščite in hkrati lep vizualen element.
Z našimi obrobami je vogal balkona povsem pokrit. Obenem pa deluje kot odkapni element. Tako je tudi izgled veliko lepši, saj umazana voda ki se steka z balkona, ne maže celotne fuge čela.