Z vami že

let

Išči
Generic filters

Ali so tudi na Prodeso membrani potrebna dilatacijska polja ?

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email

V notranjih prostorih v keramiki lepljeni na Prodeso membrano ni potrebno izdelati nobene dilatacije

Če je celotna površina prekrita z membrano proizvajalec zagotavlja, da ni nobene potrebe po kakršni koli silikonski oziroma dilatacijski fugi.

V referencah imajo površine v enem kosu velikosti 800 m2 brez kakršnekoli dilatacije v keramiki, čeprav v estrihu so.

Velikost dilatacijskega polja na zunanjih površinah pa mora biti velikosti cca 3*3 m tudi na membrani

Ni pa potrebno slediti natančno dilataciji v estrihu, oziroma lahko z membrano prekrijemo zarezano dilatacijo in v bližini fugo v  keramiki zatesnimo s trajno elastičnim kitom iz MS polimera.

Na nekaterih objektih je v uporabi že 15 let brez poškodb. Z uporabo MS polimernih kitov je tako dejansko omogočeno, da se izdela majhna dilatacijska polja, kar zelo podaljša trajnost obloge.

V primeru lepljenja velikih formatov keramike po sistemu
Progress – KRISTAL, svetujemo, da se vse fuge zatesni s trajno elastičnim kitom.

Je pa seveda pri lepljenju v tem primeru potrebno pozorno zapolnit vse robne dele keramike z lepilom, da potem lahko pustite vsaj 14 dni odprte fuge.

Za zunaj predpisujemo tesnilni kit iz čistega MS polimera. Je malenkost zahtevnejši za obdelavo in na zalogi samo v nekaj osnovnih barvah. A najpomembneje je, da zanesljivo tesni leta dlje kot uveljavljeni silikoni ali poliuretani.

Na zalogi imamo kit proizvajalca TKK z oznako MS 40 v 300ml klasičnih kartušah, ki se je pokazal kot naj boljši in hkrati tudi cenovno ugoden.

Za trajnost trajno elastične fuge je izredno pomembno, da je dilatacija izvedena pravilno.

Popolnoma vse fuge zunaj morajo biti kitane z vloženo tesnilno vrvico. Velikost dilatacijskega polja na zunanjih površinah na Prodeso membrani naj bi bila 3*3 m ali manjša. Je pa to tudi odvisno od več faktorjev, kar je podrobneje razloženo v tem nasvetu .

Tabela dolocitve velikosti dilatacijskih polj

Velikost dilatacijskega polja na terasi se določi s pomočjo tabele

 

NAJDI PO KLJUČNIH BESEDAH